we zijn verhuisd naar joliette.be

2 mei 2009

How-to : Welke kleur rode lipstick ?


Ik schreef eerder al over mijn HG rode lipstick. Maar hoe kan jij nu ook jouw HG rode lipstick vinden ...  ?

Face it , ladies , een rode lipstick is zo iets als de liefde van je leven. Sommige dames zijn van nature 'makkelijk' en vinden om de haverklap een tint die hun geweldig goed staat. Anderen onder ons hebben het wat moeilijker en moeten een hele hoop tinten proberen alvorens ze een rood vinden dat hun staat.

Er is niets mis met experimenteren - for god's sake , experimenteer er op los , alsjeblieft ! - maar zo'n trial and error-methode kan gewoon niet goed zijn voor je portemonnee. Daarom : een gids bij het zoeken naar jouw perfecte rood.


Rood en rood is twee.

Er is paarsrood , bruinrood , dieprood en zachtrood , roze-rood , koraalrood en oranjerood. Geloof het of niet , maar de meesten onder ons zullen zich moeten beperken tot één categorie rood. 


Het is belangrijk om te weten of je een koele of warme ondertoon hebt. Een truukje dat ik ooit leerde : ga voor de spiegel staan en bekijk jezelf goed. Hou dan iets oranje tegen je , en daarna iets fuchsia. Wat flateert je het meest ? Als het oranje is , heb je een warme ondertoon. In het geval van fuchsia dus een koude ondertoon. (Puur ter informatie : ik heb een koude ondertoon.)


Jessica Alba is een warm type.

Scarlet Johanson is een koud type.

Nu. 'Warme' dames gaan best voor koraalrood , oranjerood en bruinrood. 'Koude' dames gaan dan weer best voor paarsrood en roze-rood , vooral alles wat blauw pigment bevat.


Glossy of mat ?

Hoe donkerder iest is , hoe kleiner het gaat lijken. Dat is een feit. Nu is rode lipstick behoorlijk donker en zal het je lippen dus kleiner doen lijken. Normaal gezien ! Want de finish van de lipstick doet erg veel. 

Voor de ultieme classic look wil je natuurlijk een matte lipstick. Maar een matte lipstick is niet alleen erg formeel , het zal je lippen ook kleiner doen lijken. Het wordt dan snel een beetje streng en is dus niet voor iedereen weggelegd. 

Gloss rood is verrassend draagbaar overdag en kan je makkelijker bijwerken. Gloss maakt je lippen optisch voller , en dus zal een glossy rood je lippen niet al te erg verkleinen. Zowat iedereen kan dit dragen. 


Als je toch niet zeker bent en eerst een beetje wil 'testen' kan je altijd een rode Labello (Cherry Kiss , Strawberry) of een goedkope rode gloss (H&M , Hema) proberen.


Maar hoe dan ook : er is een rood voor jouw , je hoeft alleen maar even te zoeken. Veel succes , meisjes! En als je jouw perfecte kleur gevonden hebt , laat het me even weten !


bron foto's : stylewatch.com2 opmerkingen:

  1. Vind het de dames prachtig staan maar ik weet niet of het iets voor mij is. Ik ga meestal voor meer subtiele en neutrale kleuren of een simpele gloss. Ik zal het eens proberen en een foto posten op mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed idee ! Oeh , ben benieuwd naar de foto ...

    Ja , ik was vroeger ook altijd een beetje kleur-schuw. Maar een paar keer mee uit geweest , complimentjes gekregen , en nu durf ik meer.

    Veel plezier met het zoeken , Sen =D

    BeantwoordenVerwijderen