we zijn verhuisd naar joliette.be

25 mei 2009

Joliette test : Essence , softening heel patch

"Softening heel patch : removing calluses 
from your feet has never been so easy !"

Ok. I wist dus helemaal niet dat het product diende om eelt weg te krijgen. Hoe geweldig ! Ik loop bijna constant rond op blote voeten - doe enkel schoenen aan als ik van huis moet. Dus je kan je wel voorstellen : genoeg eelt om deze patches op te testen , hoor. 

De verpakking is lekker vrolijk. Het lijkt alleen wel wat dun en ik vraag me af of het wel voor twee voeten is ! Een beetje dom natuurlijk , want zo heel veel mensen lopen niet rond met maar één voet.  Ik scheur het zakje open en wat ontdek ik ... ? Twee kanjers van pleisters ! Echt gewone , luchtdoorlatende en zachtjes plakkende pleisters - het type dat je op de kapotte knie van je kleine broertje kleeft. 

In het midden van de pleisters zit een dun laagje gel. Het ruikt vaag naar pepermunt ... Deze gel zal dus mijn eelt moeten oplossen. Hm , zie ik nog niet direct gebeuren eigenlijk. 

Je kleeft ze dus op je hielen , wat niet zo heel gemakkelijk is ... Allez , het is te zeggen : gemakkelijk is het wel , maar het ziet er niet uit , haha. De pleisters zijn erg zacht en zitten bijzonder comfortabel.

Zo ga ik dus slapen. Volgens de verpakking moet het er een 6 à 8 uur op blijven , dus dan is dit perfect. 

Bij het opstaan trek ik de pleisters er af. Dat gaat héél gemakkelijk. Er blijven ook helemaal geen restjes plaksel achter - daar heb ik altijd een grondige hekel aan want het is ee geknoei. Maar dus  niet nu. Fijn !
Wat zijn mijn hielen enorm zacht! Spijtig genoeg is het effect niet helemaal blijvend. Het heeft mijn eelt dus niet weggenomen , wél wat zachter én mooier gemaakt. Voor z'n €1,35 is het dus wel een goede express-oplossing. Maar voor een blijvend resultaat moet je dus elders zijn. 

2 opmerkingen:

 1. Ik had die al zien hangen, leuk dat je ze getest hebt. Misschien is het het beste om eerst zelf eelt weg te halen, en dan pas de stickers erop te doen? Lekkere zachte voetjes :)

  Ik ben aan het overwegen om de Ped Egg te kopen, jij al iets positiefs van gehoord? (of mss al geprobeerd?)
  X!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee , heb ik niet. Ik heb een schoonheidsspecialiste die ook pedicure doet <3 =)

  Er zijn een aantal reviews van te vinden op YouTube ... ziet er erg professioneel uit ! Ik zou wel nooit zelf mee aan de slag durven.

  BeantwoordenVerwijderen