we zijn verhuisd naar joliette.be

7 juni 2009

Joliette test : de vernieuwde Maybelline Watershine Lipstick

De vernieuwde Maybelline Watershine Lipstick
Is het echt vernieuwd of is het een verkooptruucje ? 

Waarom ze de lipsticks vernieuwden weet ik niet , want ik vond ze absoluut geweldig en heb ze in 7 kleuren , waaronder mijn HG (Holy Grail , mijn abso favo , allerdierbaarste ooit) rode lipstick Cherry Candy. Natuurlijk snelde ik vorige week naar de supermarkt om een nieuwe Cherry Candy te halen. Natuurlijk leuk om de twee (de originele en de nieuwe) naast elkaar te houden en uitgebreid te testen ! Dus bij deze , mijn bevindingen : 

De nieuwe (links) naast de oude (rechts).

De verpakking ziet er in ieder geval een stuk beter uit , naar mijn mening. Niet dat de originele niet leuk was (lekker bling paars , me like!) maar het dégradé-effect is echt wel erg leuk vind ik. Fleurt het helemaal op ! Maar de verpakking is natuurlijk een detail - ik wil weten of m'n favo rode lipstick nog dezelfde is ! Is er wel werkelijk iets veranderd aan de formule of is dit een verkooptruucje van Maybelline ?  

De oude (links) naast de nieuwe (rechts). 

De kleur heeft nog dezelfde naam , maar blijkbaar is de nummer veranderd.

De oude (links) naast de nieuwe (rechts). 

De kleur is een béétje anders , zo op het eerste zicht. Maar niets waar ik niet mee kan leven ! 

De oude (links) naast de nieuwe (rechts).

Swatches ! Zie je het verschil ?! De nieuwe is echt nog niet half zo gepigmenteerd als de oude ! De textuur is ook iets minder vet en iets ... tja ... waterachtiger. Dit is écht een gloss in stick vorm. 

De oude ...

... en de nieuwe.

Het verschil op mijn lippen is echt gigantisch. Het is een hele nieuwe formule ! Hij geeft minder kleur , is minder vet en veel waterachtiger waardoor hij een beetje gaat 'bloeden' (hij kruipt in de lijntjes rond mijn lippen) en hij trekt een beetje in vlekken. De textuur is zo licht , dat als ik mijn lippen op elkaar druk , ik een lijntje krijg halverwege mijn bovenlip (omdat die dubbel zo dik is als mijn onderlip , haha) en dat is ... echt niet mooi. Niet fijn ! 

Oh , wat had ik graag gehad dat ze dat eerder een geheel nieuwe lipstick lijn uitbrachten en de oude Watershines bleven bestaan ...

Ook op het tissue waar ik mijn lippen mee afveegde ziet het er helemaal anders uit ...

Het is dus wel degelijk een vernieuwde Watershine , en helemaal anders dan de oude. Goed voor  dames die op zoek zijn naar een gloss in stick vorm (plakt helemaal niet - dus je haar blijft er niet in hangen) en die een beetje kleur willen. Maar als lipstick is het een teleurstelling. Geef mij dan maar de oude !  


1 opmerking:

  1. Wat een verschil idd, jammer. Ze hadden idd beter een nieuwe lijn kunnen uitbrengen dan de lijn vernieuwen..

    BeantwoordenVerwijderen