we zijn verhuisd naar joliette.be

18 juni 2009

Review : Kruidvat , Body Butter Olijf


/ 5


prijs : €3,50

verkrijgbaar : Kruidvat filialen 

Wat belooft het ?


"Voor de normale tot droge huid. Kruidvat Bodybutter Olijf geeft je huid de optimale verzorging. Hydrateert , verzacht en houdt de huid in goede conditie.

Gebruiksaanwijzing : Goed imasseren op een droge huid."


Wat doet het ?


look :

- verpakking : De verpakking is fris en modern , helemaal niet zo'n typisch saai huismerk potje. Ik vind het ook een leuk formaat. Een body butter moet nu eenmaal in een dikke , platte pot. Dat is veel handiger in gebruik =) Een fijne , vrolijke verpakking dus !

- geur : De geur is superfris , en doet me eigenlijk helemaal niet denken aan olijven - maar aan vers gesneden prinsessenboontjes met een hint van kersenbloesem. Misschien een beetje een vreemde combinatie , toch is het een erg lekker geurtje.  

- consistentie : Het is niet echt een boter - eerder een dikke , min-of-meer vaste mousse. Als in : het is iets luchtiger dan een boter. Maar dan ben ik aan het muggenziften , natuurlijk ... Want de textuur is erg prettig en best fris voor een 'boter'. Hij trekt erg snel in. Fijn !


MAAR! Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk , tel ik wel vijf parabenen. Dat is echt wel veel ... De meeste lotions en butters hebben er zo'n twee. Als je weet dat parabenen (preservatieven - houden het product 'vers') in verband worden gebracht met borstkanker , dan ga je toch wel even nadenken of je deze crème veelvuldig wil gaan gebruiken ...


feel : 

- gebruik : De boter is makkelijk uit te smeren , en trekt snel in. 


- resultaat : Mijn huid is gehydrateerd , maar niet overdreven. Ik moet deze wel veel vaker smeren dan bijvoorbeeld de body butter van The Body Shop. Maar ik heb dan ook best een droge huid ... 


Conclusie : Niet de meest hydraterende body butter , maar wel fijn voor z'n prijs. Wel even stil staan bij het feit dat deze butter vijf parabenen bevat - dus misschien niet voor dagelijks gebruik. 

3 opmerkingen:

 1. Ik kijk eigenlijk niet zo vaak naar ingrediënten maar ik zou het wat meer moeten doen. Dat aprabenen niet zo gezond waren wist ik wel, maar borstkanker??? Ow.

  Voordeel: mijn body soufflé ( die bijna op is, snif) komt van Essenza en bevat dus geen parabenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is nog altijd niet geaccepteerd als officiële waarheid ofzo , dus misschien doet het wel helemaal niets. Maar ik wil gewoon mijn parabenen beperken - je weet maar nooit.

  Oh , is die goed ? Welke heb je ? Ik ben altijd op zoek naar body butters (sommige vrouwen hebben schoenen , sommige handtassen ... ik heb body butters. én die andere twee =p)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks voor je comment!! Jij hebt ook echt een leuke site zeg. Ik ben helemaal dol op beauty en make-up haha.

  X

  BeantwoordenVerwijderen