we zijn verhuisd naar joliette.be

11 augustus 2009

Mini-tip : scheurtjes in je nagels ?

Ik heb onlangs m'n nagels ingekort omdat ik vond dat het wel zo'n beetje tijd was. Ze waren behoorlijk lang en ik wilde ze wat netter. Gisteren heeft mijn duim wraak genomen en besloot om een klein scheurtje (waar ik zooooo hard iets aan had moeten doen !) volledig te laten doorscheuren en ik heb de hele nagel extreem kort moeten vijlen. Meh. Heb gehuild als een klein kind , haha. Fout hé - besef ik zelf ook wel. Maar toch. Voelde alsof ik m'n haar aan het afknippen was ofzo. Herkent iemand dat gevoel ?

(crappy GSM-foto van m'n nu ook crappy duimnagel)

Nu moet ik voor een tijdje door het leven met een superkorte duimnagel - heb mijn andere nagels dan ook maar heel kort gedaan om het toch niet té hard te laten opvallen : liever allemaal kortere nagels dan één marginaal klein ding. Dit weekend ga ik voor een nieuw flesje Hérôme !!! 

Dus even een gouden tip : als je een klein barstje of scheurtje in je nagel hebt maak je best even van je hart een steen en ga vijlen vijlen vijlen tot je nagel weer gaaf is. Anders begeeft 'ie het op een gegeven moment misschien helemaal.

6 opmerkingen:

 1. Ik heb een betere tip: in het Kruidvat zag ik dat Essence of Catrice speciale papiertjes heeft voor gescheurde nagels. Het is doorschijnend en je moet het over het scheurtje plakken en dan kan je gewoon je nagellak opdoen.
  Heb het zelf nog niet geprobeerd maar denk dat ik het dit weekend wel ga halen, mijn nagels vinden inscheuren ook wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah nee super irritant als je nagel scheurt, kan er ook absoluut niet tegen! :P
  Ik doe er dan altijd veel laagjes nagellak op om het verder scheuren tegen te gaan. Als m'n nagels dan lang enoeg zijn knip ik het stukje met het scheurtje eraf. Met korte nagels voel ik me zo kaal haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Kim : Oeh - ben benieuwd ! Zo balen dat nu zaterdag alle winkels dicht zijn ... tijdens de week geraak ik er niet en volgend weekend zit ik in Parijs ! Laat je weten of het werkt ?

  @ Vivaglam : Spijtig genoeg werktte dit truukje niet van keer. Heb het zo lang mogelijk gerokken maar het scheurde na een week echt wel helemaal in =(
  Voel me ook zo kaal !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb het probleem ook zo erg! Voel me kaa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb het ook dat me nagels uiteindelijk gaan scheuren. Had hele mooie lange nagels, maar ze zijn nu allemaal kort door de scheurtjes! Heb me wenkbrauwen ook verpest. En heb opeens veel pukkels! VOEL ME ZOOOO VERPEST EN LELIJK!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. werkt het als je knoflook in basecoat doet?
  en bij het kruitvat die papiertjes op doet?

  BeantwoordenVerwijderen