we zijn verhuisd naar joliette.be

14 mei 2009

Desinfecterende handgel


Tot aan de stageperiode verdien ik even wat bij als nanny , en zo zat ik vandaag in het park een kindje eten te geven toen een andere nanny mij vroeg wat ik op mijn handen smeerde voor ik de tupperware doosjes en lepeltjes uit de luiertas haalde. Ha! Alleen maar de beste uitvinding sinds ... ooit! Desinfecterende handgel


Waarom ? :
Nu , begrijp me niet verkeerd , ik heb helemaal geen smetvrees ofzo maar deze gel is echt god's gift to humanity. 
Voor als je bijvoorbeeld in een park zit en je handen niet kan wassen alvorens een schattige kleine peuter z'n middagmaal gaat geven.
Ik gebruik ook het openbaar vervoer wat dikwijls resulteert in klungelig paaldansen om je rechtop te houden. Als ik van de bus kom hoef ik niet meteen het eerste 't beste café in te lopen op mijn handen te wassen , maar gebruik ik gewoon deze gel. 
Als ik m'n make-up aanbreng of bijwerk in de loop van de dag gebruik ik ook altijd eerst even desinfecterende gel.

Alle hygiënische toestanden aan kant gelaten , is het vooral geweldig omdat je op die manier niet met je vuile (lees : bacterieën !) aan je gezicht hoeft te komen en zo véél minder kans loopt op pukkels en meeëters

Gebruik : 
Het gebruik ervan is supersimpel : gewoon op het flesje knijpen tot je een erwtje gel op je handen hebt. En dan gewoon wrijven en even laten drogen (max. 10 seconden maar hoor). Het voelt aan als dik water en ruikt meestal naar een combinatie van citroen en alcohol. 


Waar ? : 
Desinfecterede gel vind je zowat overal - ik heb er van de Delhaize en van HEMA - en is niet duur omdat je altijd maar weinig gebruikt. Gaat superlang mee dus , zo'n klein flesje. Past gemakkelijk in je handtas !
 

11 opmerkingen:

 1. Bah ja, die palen op bussen en trams, waar iedereen met z'n zweterige/vuile/god-weet-waar-ze-gezeten-hebben handen aanzit zijn hoogstwaarschijnlijk wel een bron van bacteriën. Ook handig voor op reis denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er zo eentje van kruidvat met korreltjes in, maar wel opletten want eht droogt je huid wel uit ( wat dan weer een goed excuus is om nog meer rituals stuff te kopen? :p)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Becky : jaaaa , ZO vies ! Heb ooit eens een vieze bacterie op m'n wangen gehad omdat ik een 'besmette' paal had aangeraakt en daarna mijn haar uit mijn gezicht had geveegt. Bah , bah , bah ... Moest allerlei pilletjes nemen , zalf smeren en elke dag mijn hoofdkussen schoonmaken D=

  @ Maaike : Hahaha , ja zie je ... niets dan voordelen ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ok, na jouw verhaal te lezen ga ik nu zéker die desinfecterende gel kopen :-p.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook zo'n gel, maar ik gebruik hem zelden. Het is soms goed om wat bacteriën op je huid te hebben, anders zal je immuunsysteem verzwakken. Je verwijdert namelijk ook je goede bacteriën die er juist voor zorgen dat slechte geen kans maken. Maar als je echt iets heel vies hebt aangeraakt, is het natuurlijk wel heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. LolitaLempicka30 mei 2009 om 17:49

  Ik heb de linkse handgel! Vind je ook niet dat die zooo lekker ruikt! :) ik gebruik hem vooral op mn werk (ben stewardess) en das heel handig, hoef ik niet telkens naar de (soms) stinkende wc om mn handen te wassen (vind ik trouwens ook onhygienisch omdat iedereen die constant gebruikt) maar kan voor ik mensen bedien of zelf eet gewoon effe een erwt antibacterie handgel in mn handen wrijven. Dat het je handen uitdroogt vind ik goed, want ik heb soms zweethanden, dus das alleen maar een pluspunt voor mij! Verder heb ik op de rug van mn handen geen droge huid (maar normaal) dus das geen probleem. En smeer mn handen toch elke avond in met handcreme.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Zefa : Ja , dat is waar. Maar soms moet je echt gewoon de viezigheid van je handen doen ... Na de bus bijvoorbeeld. Bah , bah , bah , ...

  @ LolitaLempicka : Stewardess ? Hoe leuk !! Ha , ja ... kan ik me voorstellen. En die toiletten zijn ook altijd zo claustrofobisch =o

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben dan wel een jongen, maar ik ga mooi morgen die handgel wel halen, al is het alleen maar vanwege de Mexi griep. Super tip dit, ben helemaal gemotiveerd nu om morgen eens even wat te gaan halen... Dank dank dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Anoniem : Ben blij dat ik uh ... iederéén tref met m'n blog. Of toch jou al ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb zelf altijd de tubes van HygiCare desinfecterende handgel. Echt superhandig.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kan je ook op je gezicht doen?

  BeantwoordenVerwijderen