we zijn verhuisd naar joliette.be

21 juli 2009

Off-topic : 10 dagen Kreta (1)


Zo. Eindelijk weer thuis - hoe goed en hoe mooi het hotel ook is , ik ben altijd blij als ik terug in m'n gezellig huisje ben. Op voorhand had ik alles opgeruimd en goed gepoetst , want het is toch wel balen als je terugkomt in een vuile rommel (niet dat ik normaal gezien een smeerpoets ben hoor, hihi).

Balen : supermooie glosjes , mag je ze niet gaan gebruiken tot je van het vliegtuig bent. Boe! Alsof ik daar een bom mee ga maken (morgen op Joliette: How-to : maak een gloss-bom).

Twaalf dagen geleden vertrokken we als twee zombies (moe , bleek , make-up-loos ...) naar Zaventem - véél te vroeg uit ons bed gezet door onze ouders. De koffers hadden we de dag ervoor ingepakt , en gelukkig maar dat mijn lieve mama nog steeds controleert of ik alles wel bijheb want ik had drie zakken cosmetica bij ... maar was onderbroeken vergeten. Oeps!
Aangekomen op de luchthaven snel een vreugdedansje gedaan want Starbucks was al open. Ha! Niet dat koffie echt hielp , ik had die nacht niet geslapen en kon geen zachte oppervlakte zien of raken zonder me er tegenaan te smijten in een poging een paar minuutjes te kunnen slapen. In een zielig kort bezoekje aan de duty-free parfumerie hebben we drie Juicy Tubes gescoort , nog uit de special edition van vorig jaar (de allerlaatste!) We deden snelsnel een tweede vreugdedansje en daarmee was onze energie op. Onze medereizigers zullen het geweten hebben - moest je toevallig op mijn vlucht gezeten hebben : het meisje helemaal vooraan dat reeds voor het opstijgen gigantisch hard aan het snurken was ... Yours Truly. 

Bij aankomst in het hotel was het nog lekker vroeg , en had ik me dus aan het zwembad kunnen placeren om wat te gaan slapen/bakken. Maar. Leer deze zusjes kennen : van de moment dat we een kamer krijgen toegewezen spurten we er naar toe en laden we onze koffers uit , waarbij we de saaie , onpersoonlijke hotelkamer in een mum van tijd transformeren tot een uh ... rommelige walk-in closet. Oh , en in dit hotel hadden we een gigantische kapperstafel ! Helemaal omringd met spiegels en met lekker veel spots - dé perfecte plaats om onze bescheiden zakje make-up te plaatsen.
Mijn kant van de kaptafel - en mijn penselen netjes gewassen op de wastafel =)
(Ik erger me trouwens mateloos aan hoe Blogger de foto's zo klein maakt ! Iemand tips hoe ik dit kan oplossen ?)

We hebben veel gedaan in die 10 dagen : mijn vader heeft een auto gehuurd en heeft ons het halve eiland rondgereden. Toppunten vond ik : de ruïne van het paleis van Knossos , Chania , het aquarium van Heraklion , Panormo. Dat laatste dorpje was erg gezellig en knus , met het schattigste kerkje ooit , een supermooi maar piepklein strandje en een miniatuur-haventje waar verbazend mooie jachten lagen aangemeerd. 
Voorts hebben we vooral aan het zwembad gelegen. De zee had het zo niet met ons , denk ik. Die éne keer dat we in de zee gingen zwemmen heeft een dikke golf ons te grazen genomen en ons tegen de stenen gesmakt waarbij we een paar heftige sneden en blauwe plekken opliepen. Niet erg sympathiek, hé. De meeste stranden aan de noordkust zijn trouwens keistranden en de onderstroming is er best gevaarlijk. Dus wij wussies bleven liever aan het zwembad , haha.

Nini en ik hebben een geweldige vakantie gehad , en we zien lekker bruin - al heeft zusje een dieper bruin kleurtje , ik zie eerder roodbruin en heb er een hele boel sproeten bij. Maar we zijn wél zussen hoor ... al zou je het soms op het eerste zicht echt niet zeggen.
Nini en mijn koffer & handbagage. 
Ze heeft zo'n vette schoenen - en een coole pleister ook , niet ?

Ik zou nog erg lang kunnen blijven vertellen over onze reis - op 10 dagen maak je namelijk best wel wat mee - maar voorlopig hou ik het hier bij. De komende dagen zal je nog regelmatig foto's zien opduiken in artikels over producten die er waarschijnlijk geen reet mee te maken hebben , maar elke tourist pronkt nu eenmaal graag met z'n vakantiekiekjes ;D

7 opmerkingen:

 1. Welkom terug! Wow dat van die golf lijkt me echt pijnlijk! :/ Ik vind je foto's trouwens altijd erg goed gelukt, gebruik je een speciale camera ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Merci =) Nee , ik gebruik een afdankertje van m'n vader : een Sony Cybershot DSC-W110 , blijkbaar (ik ken niets van fototoestellen , haha) Heeft FullHD en 7.2 megapixels. Ben er héél tevreden mee. Ook zo makkelijk in gebruik : gewoon richten , klikken et voila. XD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hehe, heeeel leuk geschreven weer :D

  En inderdaad... richtklikcamera's zijn geweldig :D hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi , dankjewel - heb het gemist om elke dag 'n stukje te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welcome back! Net op tijd voor m'n winactie! Meedoen!!

  En inderdaad :) ik ruim ook steeds op voor ik vertrek , is gezelliger thuiskomen zo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Welcome back!
  Leuk om te lezen en groot gelijk dat je eerste stop de Starbucks was haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jammer dat je moest wachten tot je de glossjes kon gebruiken ;S

  BeantwoordenVerwijderen