we zijn verhuisd naar joliette.be

27 augustus 2009

Mini Tips: Back to School/Work 3/7


Vettig haar, dof haar, afbrekend haar, roos, haaruitval .... We kennen ze allemaal. Niet iedereen heeft perfect haar. Maar, al die dingen zijn makkelijk te voorkomen!
 • Vettig Haar:
Als je je haar wast is het zo mooi, maar een dag later is het weer helemaal vettig, wat doe je eraan? Wel, je moet eens gewoon shampoo gebruiken voor vettig haar (waarschijnlijk heb je dat allang gebropeerd) en als dat niet werkt... dan geven de meeste het op en proberen hun haar elke dag te wassen. FOUT! Door je haar elke dag met shampoo te wassen word het net vettiger! Probeer de volgende keer als je je haar wast je haar eens uit te spoelen met pepermuntthee, dat zorgt ervoor dat je haar langer fris blijft.
 • Dof haar:
Je haar heeft geen glans meer? Wel, ... misschien was je het met te warm water. In principe moet je je haar wassen lauw water, maar ook ik weet dat dat n de winter een echte marteling kan zijn. Daarom kan je ook gewoon in de gootsteen of over de badrand hangen met je hoofd en iemand anders vragen te helpen ( dan moet je tenminste niet HELEMAAL onder die lauwe douche).
 • Afbrekend haar:
Je haar breekt af, misschien omdat je niet voorzichtig genoeg bent. ALs je je haar gewassen hebt, wring je haar dan niet uit, dat is echt zéér slecht voor je haar! Laat je haar maar even lekken, daar ga je echt niet dood van. Ook mag je niet wrijven n je haar wanneer je het droogt met een handdoek. Probeer rustig te deppen, dat is veel gezonder. Haardrogers zijn ook niet zo goed, veel mensen drogen hun haar iedere dag, maar dat is niet goed. Laat je haar gewoon van zichzelf drogen, véél beter.
 • Roos:
Roos in je haar is een typisch gevolg van een shampoo-wissel. In principe zou je maar 1 keer per jaar van shampoo mogen wisselen, je haar moet zich aanpassen aan de shampoo en als het teveel moet wisselen en aanpassen... jah... je zou het dan kunnen zien als een overbelasting. Je haar ontwikkelt dus roos. Ook krabben in het haar (tijdens examens of overuren) is een veroorzaker van roos. "Oud en vertrouwd" en, "handjes thuis", zijn dus de boodschap.
 • Haaruitval:
Haaruitval, dat is eigenlijk best grappig. Weet je, elke dag verliest een mens 100 haren (ongeveer). Maar, sommige mensen raken in paniek, omdat ze niet weten dat het normaal is haren te verliezen. Maar door stress krijg je ook haaruitval, maar dan erger. Maar er zijn ook wel gevallen waarbij je haaruitval NIET normaal is, dat kan een aandoening zijn, maar ook gewoon het resultaat van teveel je haar wassen. Als je elke dag je haar wast zal na een tijd je haar zwakker worden en uitvallen (niet altijd). Dus relax, een beetje is oké.

Ik hoop dat ik sommigen van jullie vragen heb beantwoord, zoniet feel free to ask! Vergeet Joliette morgen niet te bezoeken voor mijn 4de tip!

NINI


1 opmerking:

 1. Och zusje , ik giet met plezier een emmer koud water over je hoofd 's morgens hoor. Omdat je het zo lief vraagt ;p

  Ik had ook gehoord dat roos door een soort van schimmel komt die de meeste mensen op hun hoofd hebben ? Of is dat gewoon een eng verhaal ... Zoek eens op ??

  En omg - mijn haar valt ZO hard uit nu! Denk dat het is van te weinig te slapen. En de stress van op het werk =p Zie er trouwens superhard naar uit straks samen te gaan eten. Ik wil crème Brûlee als dessert , yummmm <3

  BeantwoordenVerwijderen