we zijn verhuisd naar joliette.be

23 mei 2009

Weekend round-up

Ik heb rekening gehouden met de uitkomst van de poll. Jullie wilden vooral meer reviews zien. Dus bij deze ... =)

Nieuws
Reviews & tests
♥ Review : Kruidvat , Vaseline

Foto posts 
♥ on the move : to the movies
♥ NOTD : Palm Leaves

♥ LOTD : Pink! (2)


Mini-tips & How-to's

♥ Mini-tip : Kurkuma ♥ jouw lijn


Wishlist

Nieuw ! LUSH Oatfix Fresh Face Mask


Het eco-vriendelijke merk Lush komt weer met een nieuw , vers gezichtsmaskertje : havermoutvlokken kalmeren de huid (en als je ze eet verlagen ze je cholesterol) , gemalen amandelen zorgen voor een fijne scrubbeurt , bananen voeden je huid en maken ze lekker zacht. Dit masker moet echt superlekker ruiken , want er zit bij al dit lekkers ook nog vanille in. Yum!
Maar behalve dan echt héél lekker zijn heeft dit masker ook nog als voordeel dat het je huid kalmeert , de roodheid wat minder maakt en je ondertussen ook een heerlijk zacht huidje geeft. Tenminste , dat belooft Lush ... Van de moment dat Lush Antwerpen dit maskertje heeft ga ik het lekker zelf testen , hihi. Zo dat jullie weten hoe het nu juist zit met dit masker , natuurlijk. Tjah ... wat je al niet moet doen voor een beauty blog , hé.


22 mei 2009

LOTD : Pink! (2)

Babyroze lipjes zijn altijd een beetje cheap , maar soms is fout net goed. Vandaag een beetje ziekjes , dus had iets nodig om me op te beuren - roze maakt me altijd blij.

Gebruikt :
- Lipstick : NYX round lipstick , 509 Narcissus
- Lipgloss : Nivea Volume Shine Glacé , 27 Sorbet

How-To: € 2 penselenhouder


Ik heb een aantal make-up penselen die ik echt dagelijks gebruik en ik wil ze dus op mijn kleine bescheiden make-up tafel staan. Vroeger stonden ze in een pennenbak , maar dan leunden ze zegmaar tegen elkaar aan. Nee , niet echt hygiënisch , én niet goed voor de haartjes want die gingen een beetje krom staan ! Daarom zocht ik dus een oplossing ... 
Bij Sephora (ik ga naar die in Breda ,  en oh wat is die leuk) hebben ze de penselen in bakjes staan waar een soort van korreltjes inzitten. Op die manier staan de penselen recht en dus los van elkaar. Bovendien is het superleuk om de penselen er uit te halen en terug in te duwen - ja , dat heeft me al vreemde blikken van het personeel opgeleverd. Dus ik wilde ook zoiets! 
Op het internet zijn er een heel aantal 'tutorials' te vinden met glazen vazen en bokalen , en een heel gedoe met kunstige lagen van gekleurd glas ... Zo'n doorschijnende bak is wel decoratief maar ook zo druk. Ik wilde iets ordelijker. Dus daarom deze =) Dit is hoe ik hem maakte : 

Een kleine bloempot van Ikea , ongeveer € 1. En een pot decorglas van de Casa ...

... van exact € 1.

Kieper er alles in.

Echt alles ! Als je wil kan je er nog een tweede bij doen , dan zullen je penselen wat hoger staan.

(Niet op de ongewassen penselen letten , hoor.) 

Dus nu je penselen er in. Simpel. Gewoon even duwen (Zie nu pas dat ik een vuile nagel heb. Negeren , hoor!)

Et voila. Een supergoedkope penselenhouder !





21 mei 2009

Review: Tea Tree Oil - The Body Shop

Elke ochtend als ik in de spiegel kijk check ik m'n voorhoofd... En ja hoor gisteren had ik een gigaaaaaaaaaaaaantische pukkel. Hoe krijg ik dat ding weg???
's Morgens start ik nogal traag en dus duurde het even voor ik mij m'n 'Tea Tree Oil' van 'The Body shop' herrinerde.

(Tea Tree Oil-€7-Body Shop)

Een tijd geleden had ik net hetzelfde probleem en toen ben ik naar The Body Shop (op aanraden van Joliette) gestapt, waar ik me dit flesje heb laten aanpraten. Volgens de verkoopster moet ik gewoon eventjes met een wattenstaafje geweekt in deze olie de pukkel aanstippe voor het slapen en na het opstaan. Na een tijd zou de pukkel dan moeten verdwijnen. Wel het leek me een perfecte test. Dus na het ontbijt stipte ik het rode lastigaardje op m'n voorhoofd aan, poetste m'n tanden en vertrok naar school. Ook voor het slapen stipte ik hem aan. Toen ik vanmorge wakker werd, keek ik zoals altijd in de spiegel.... En ja hoor hij was al vele kleiner en veel minder rood. Ik ben benieuwd naar morgen... Maar zoals het er nu voorstaat noem ik het een echte aanrader!!!


Review : L'Oréal Telescopic Explosion Mascara


/ 5


prijs : rond €14

verkrijgbaar : o.a. Kruidvat filialen & de supermarkt 


Wat belooft het ?

De verpakking : " De Big Bang voor uw wimpers ! 

Technologische revolutie : nieuw 'flexi'sphere' borsteltje - De extra precieze en handige kop is bedekt met flexibele haartjes wardoor het borsteltje in alle richtingen kan worden gebruikt. Het maakt de wimpers maximaal voller , langer en mooi gekruld. 

De wimpers waaieren uit rond de ogen ! - Het kleine en precieze borsteltje maakt het aanbrengen heel gemakkelijk : de wimpers worden vanaf de aanzet gemaqilleerd en gescheiden. Korte en fijne wimpers , de wimpers in de ooghoeken en zelfs de wimpers onderaan - die met een klassiek borsteltje normaal erg moeilijk te bereiken zijn - zien er plots helemaal anders uit. Al uw wimpertjes zijn te zien , het lijkt wel of u er plots meer heeft ! 

Soepele en flexibele formule die gemakkelijk uit te werken is en die de wimpers van wortel tot punt langer en voller maakt.

Resultaat : de wimpers waaieren subliem uit , het lijkt wel of u meer wimpers hebt ... Spectaculair !"

(Ben ik het , of is dit echt een verschrikkelijk irritante reclametekst met meer pleonasmen en herhalingen dan de gemiddelde TellSell uitzending ??)


Wat doet het ?


look :

- verpakking : De verpakking is leuk , beetje modern en helemaal anders dan die van de gemiddelde mascara. De huls loopt een beetje breder uit onderaan , wat wel grappig is. De ontwerpers hadden duidelijk een verrekijker in gedachten , zo'n telescoop (zie de naam) om mee naar de maan & de sterren te staren.


- applicator : Ha! Het borsteltje ! Het is ... een beetje eng. Toch zeker in het begin ; ik vond het zo klein en het leek me zo onhandig ... Maar als je het eenmaal gebruikt is het net superhandig en echt geweldig gemakkelijk om je mascara mee aan te brengen. Je bereikt er alle kleine haartjes mee en je hoeft niet meer te zigzaggen om tot aan de wortels van je wimpers te geraken.


- geur : Niets speciaals , een gewone mascara-geur. Niet storend , dus.

- kleur : Ik heb hem in zwart , en het is een zacht zwart. Best fijn , en heeft een relatief natuurlijk resultaat bij mij (ik heb donkere ogen). 


feel : 

- gebruik : Het is even wennen , maar het borsteltje is zoals ik al zei echt superhandig om je mascara mee aan te brengen. Je kan je wimpers er ook een beetje mee omhoogduwen.


- resultaat : Best wel lange , donkere wimpers die goed gescheiden zijn. Er zit ook een stevige krul in m'n wimpers. Ha!


Conclusie : Alles wat ik van een mascara verlang. En het is wel eens leuk om je wimpers op een andere manier te maquilleren. Andere mascara's voelen nu wat lomper en onhandiger aan , haha. Ik ben fan ! 

Wishlist : M.A.C. , Highlight Powder in Honey Light



Ziet er lekker genoeg uit om op de eten. De hele Naked Honey collectie die nu gaat uitkomen bij M.A.C. ziet er geweldig uit - en ik wil zowat alles - maar deze is gewoon hét van het !

20 mei 2009

Mini-tip


Ik las vandaag in de Gazet Van Antwerpen iets grappigs : je wordt slanker als je veel kurkuma eet. Dat is een typisch Indisch kruid , knalgeel , dan wij Antwerpenaren bijna standaard 'kurrie' noemen. Maar het heet dus eigenlijk kurkuma en is maar één bestanddeel van het typische gele kerriepoeder. 
Spijtig genoeg is het niet zo dat je nu over elk gerecht enthousiast een hele hoop kurkuma moet gaan strooien , want het heeft echt een erg specifieke smaak - ik vind het bitterzoet - maar het is zeker de moeite om regelmatig een 'kurrie'saus te maken bij bijvoorbeeld kip & rijst (een klassieker bij mij thuis!) of scampi's. Yum én goed voor de lijn.


Review : 2True Eyeshadow Dazzlers


/ 5


prijs : € 2,99

verkrijgbaar : Kruidvat filialen


Wat belooft het ?


Er staat niets op de verpakking en had nog nooit gehoord van het merk. Het stond op een dag gewoon in de Kruidvat. Dacht eerst dat het nooit goed kon zijn , tot Katrijn van Glamourista postte dat ze er nagellakjes van had gekocht en er tevreden over was. Ze zei me dat de oogschaduw vergelijkbaar was met GOSH poeders. 

Dus ik heb deze dan ook maar eens gekocht om te proberen. Kon me maar één keer miskopen , hé. Plus , als zij zegt dat ze goed zijn ben ik wel geneigd dat te geloven !


Wat doet het ?


look :

- verpakking : Best mooi voor een goedkoop merk. Vrij neutraal. De verpakking maakt het alvast erg handig om het product te gebruiken : gewoon een beetje in het dekseltje schudden en aanbrengen met een oogschaduwpenseel.

- kleur : Ik heb twee kleuren : paars ( no.3 ) en roze ( no.4 ). Ja , de kleuren hebben nummers en geen namen , wat ik een beetje een gemiste kans vind. Bepaalde kleuren zijn juist erg populair mede door hun naam (denk o.a. 'orgasm' van Nars) en het geeft een product toch altijd iets extra's. Maar soit. Deze hebben dus nummers.

De kleuren op zich zijn best mooi. Het roze is veel minder fel dan je in de eerste instantie verwacht en het paars is een mooi , natuurlijk paars. Ze zijn dus niet schreeuwerig goedkoop ofzo. 


(no.4 - no.3 - GOSH Merengue)

Hier zijn swatches van de kleuren , met een poeder van GOSH (merengue) ernaast ter vergelijking - ik heb spijtig genoeg geen paars of roos van GOSH ... De bovenste swatches zijn gemaakt op Too Faced Shadow Insurance , de tweede rij is helemaal droog gemaakt , de derde is gemaakt op oogschaduwpotlood van HEMA.


feel : 

- gebruik : De poeders brengen gemakkelijk aan en stuiven niet al te veel. Ik heb ook weinig last van ronddwarrelende glittertjes. En omg , wat blenden ze goed ! Je moet er echt géén moeite voor doen , en één of twee keer overgaan et voila. Op anderhalve minuut zijn je ogen klaar en lijkt het of je superlang hebt zitten blenden.

De poeders zijn zacht en irriteren mijn ogen niet - die van GOSH doen mijn ogen soms echt tranen.


- resultaat : Mooie , niet al te opzichtig opgemaakte ogen. Zonder HEMA oogschaduwpotlood als basis blijft de oogschaduw een beetje flets (foto 1&2) , maar dat kan erg mooi zijn voor overdag. Als je echt fel wil gaan , heb je dus wel een getinte ondergrond nodig (foto 3&4). 

(Komt erg zacht over , maar is in het echt dieper van kleur. De parelmoer reflecteert 
het licht heel erg waardoor voor de camera een groot stuk van de kleur wegvalt.)
 
(Deze zijn echt heel erg snelsnelsnel gemaakt , 
dus de poeder zit over de mascara. Oeps !)


Conclusie : Voor zijn prijs zeker de moeite waard ! 


19 mei 2009

Nieuw ! Cacharel komt met Scarlett



We kennen Cacharel allemaal van het legendarische Anaïs Anaïs en andere populaire meisjesachtige geurtjes als Amor Amor , Noa , Promesse , etc ... Binnenkort komt daar een nieuw parfum bij : Scarlett.

Het parfum is gebaseerd op witte bloemen en bevat onder andere noten van jasmijn , oranjebloesem , peerbloesem , theeblaadjes , witte muskus en sandalhout. Klinkt erg romantisch ! 

Ook het flacon is superzoet. Het is geïnspireerd door ouderwetse porselein en Japanse schilderkunst (in het reliëf). Wat je ziet is voornamelijk de dop , dat zowat het hele flacon verbergt.   

Ik vind het alvast prachtig en kijk erg uit naar deze nieuwe van Cacharel. Verwacht tegen midden juli ! 

Joliette On The Move : to the movies

Een nieuwe reeks : Joliette On The Move. Telkens een foto van producten rond een bepaald thema , door mijzelf gemaakt. Ik hou van zulke foto's in magazines dus dacht hey , dat wil ik ook proberen. Leuk idee of helemaal niet ? Feedback = !

Deze week , ter ere van het festival in Cannes : Joliette to the movies. (Spot de Oscars en de Gouden Palm, hihi.) 
De Chanel oogschaduw met complementaire lipstick van Maybelinne geeft je een zachte maar toch glamoureuze look. De zilveren nagellak geeft je net dat extra bling - star quality , quoi en samen met de gouden & zilveren oorbellen zien het er lekker modern 'Chanel' uit. Oh , en een 'extreme resist mascara' natuurlijk. Voor het huilen op het einde van de film. 
Chanel Les 4 Ombres , 51 Stage Lights
 Maybelline Watershine , 102 Pink Diamonds 
 Nivea Extreme Resist Mascara 
 OPI , Birthday Babe
 Oorbellen van H&M

Joliette test : Herôme Nail Growth Explosion



Een tijdje geleden schreef ik het eerste deel , en nu - na een kuur van twee weken waarbij ik de druppels braafjes elke dag aanbracht - eindelijk het vervolg. 

/ 5

prijs : rond € 13

verkrijgbaar :  o.a. bij Inno en Kruidvat

(Mijn flesje is ondertussen nog steeds niet op !)

Wat het beloofde : 

- langere en mooiere nagels : Mijn nagels zijn langer , 1,5mm , maar hebben niet echt een gigantische groeispurt gehad ofzo. Wat wél een feit is , is dat mijn nagels zonder deze behandeling nooit zo lang zouden geworden zijn omdat ze normaal gezien splijten of afbreken. 

Mijn nagels zijn mooier geworden , omdat ze sterker zijn en dikker. Omdat er formaldehyde in de formule zit , dacht ik dat mijn nagels geler zouden worden maar dat is niet het geval. 


Before & after :


(Twee dagen voor ik met de kuur startte.)

(Mijn nagels de dag dat ik met de kuurt stopte. Dat is dezelfde nagellak , trouwens.)


Opmerking : 

Mijn nagels zijn véél sterker geworden ! Ze splitsen niet (voor de behandeling splitsten ze voortdurend) en kunnen tegen een stootje. Zo heb ik geen enkele nagel afgebroken , terwijl ik dat voor de behandeling geregeld deed - ik ben onhandig.


Het flesje is nog voor de helft vol , dus ik kan binnenkort weer een kuur doen als het nodig is. Fijn ! Uiteindelijk vind ik het z'n prijs wel waard. Ik heb ondertussen geen manicure meer gehad , heb constant complimenten gekregen over mijn "mooie lange" nagels - had ik nog nooit in mijn leven gehad -en ik kan colaflesjes opendoen met mijn nagel zonder schrik te hebben dat hij afbreekt , haha. 


Huidige nagellengte (linker-wijsvinger) : 1 cm 3,5 mm


Conclusie : Mijn nagels groeiden tamelijk snel en zijn véél sterker geworden. Ik raad het echt iedereen aan !